Профілактика хвороби Паркінсона
На сьогодні неможливо передбачити, у кого розвинеться хвороба Паркінсона. Жодного способу на 100 % захистити себе від даної недуги не існує. Основними засобами профілактики хвороби Паркінсона є:
🔸 Ведення здорового способу життя – раціональне повноцінне харчування;
🔸 Рухливий спосіб життя;
🔸Психологічна готовність до різного роду стресових ситуацій; не зловживати алкоголем та наркотичними речовинами;
🔸 Уникати токсичних речовин (у тому числі продуктів, явно оброблених хімікатами);
🔸 Своєчасно проходити профілактичні медичні огляди та лікувати захворювання, які підвищують ризик розвитку хвороби Паркінсона;
🔸Уникати ситуацій з високим ризиком черепно-мозкової травми (екстремальні види спорту, деякі професії).
🔸 Науково доведеним профілактичним заходом є регулярний прийом в їжу ягід червоного, пурпурового і темно-синього кольору знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона. Доцільно у харчовому раціоні вживати свіжий шпинат, зелений горошок, печінку, горіхи (мигдаль, волоські), насіння соняшника, соєві продукти, однодобове кисле молоко, пророслу пшеницю, лляну або оливкову олію. Ці продукти містяться антиоксиданти та мікроелементи, здатні попередити розвиток хвороби Паркінсона.